nie ma w Tobie nic wyjątkowego
nie powala intelekt uroda
masz rację szkoda naszego czasu
gdzieś punktualnie zajęta jesteś
powiedzmy sobie dziś czas jest zwierzeń
pamiętaj w domu bez żadnych zwierzeń
jeżeli kochać - to zawsze czekać
jeżeli czekać to kiedyś będzie
jeżeli trochę mamy poczekać
a czas ucieka – nie będzie wspomnień?
wspomnienia będą bo lato czeka
za nami dymy za nami ogień
ale przed nami czas co ucieka
tylko mnie kochaj tylko mnie wspomnij
jeżeli siebie nie mamy więcej
w godzinach szczytu że Ty mnie kochasz
w groszku zielonym wydłubię ciszę
że nie ma dla mnie kiedy ty stąpasz
biegnę zaprawdę i żal nie dusi
wszystko zaprawdę jest jedną miarą
bo wiem że dobrze powtórzyć nie dam
w godzinach szczytu spoko tak trzeba
5 maja, 2021
Andrzej Feret