Literatura

Puszka Faradaya (wiersz)

falkon

 

TW. W skorupie orzecha
schowane zwoje mózgowe
cały świat zmyślony
teraźniejszy i nienarodzony
tylko wrona unieść może
rozłupać o dach
asfalt
kra... kra... kra...
odpowie kąskiem najedzona.

Lubię być starym drzewem
mieć dziuplę wysoko
żeby żadna lisica ani łaska
nie podebrała pen drive-a
tam schowanego.

Dziwny ten świat
najdziwniejsze to
cokolwiek powiesz
będzie przeciwko tobie
trzeba odnowić starą grypserę
kminę
język migowy
wskrzesić chłopaków
z alejek zamyślonych
by ocalić
resztki rozumu wczorajszego.

Mam zamówienie na poemat
lewa
prawa
jak u Majakowskiego
wszyscy nosiciele soczewek kontaktowych
łączcie się
dziury w mózgu nie zasklepisz
amatorską neurochirurgią.

Bawmy się
pijmy wódkę
w prawdziwej naturze rzeczy
bombaż powstały
przez głuchy telefon.

 


niczego sobie+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Usunięto 2 komentarze
przysłano: 9 maja 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca