Literatura

o naiwności w epitafium (wiersz)

Andrzej Feret

o naiwności w epitafium

twoja naiwność wie czego czekać
gdy mija wierność albo zestarzeć
jedna jest kropla taka daleka
a tam są krocie rozum i pamięć
gdy moja wierność jest tym co wzrusza

ale najbardziej jest tym co blisko
tym co tak blisko tym co daleko
tak moja miłość nie chce nie czeka
wyrywa krocie i szepta czule
tak moja miłość jest taka wierna

nie błądzi w rozum ale jest w cenie
to moja miłość taka i piękna
i drży pośrodku tak niedaleko
chmurnym zarysem stare dzienniki
bo moja miłość dla ciebie szepta

nic nie czekając tylko naiwnie?
teraz dla ciebie lub szeptać nigdy
w swych już osobni a nawet przyznać
bo moja miłość teraz nie czeka
drży ciepłym szalem wśród życia hula

 

10 maja, 2021 

Andrzej Feret

 

Andrzej Feret | Facebook

 

 

 

 

 

 

przysłano: 10 maja 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca