Literatura

skąd ta schizofrenia (wiersz)

Yaro

 

nauczony życia w kraju

jak być butnym nietolerancyjnym

mówią że to my Polacy

kłamstwem karmią

 

nauczyciele z podwórza

 

nauczyli jak pić wódkę

jak by nie można żyć inaczej

spojrzeć trzeźwo na rzeczywistość

 

niszczą naród ci bez korzeni

wydrzeć siłą od lat ziemię obiecaną

kłamstewka dookoła niewinna mowa

 

żyjmy ludzie inaczej nie jak judasze

czytając ten wiersz dziwka zapłacze

 

jestem zdenerwowany bo cenzurowany

idąc ulicą nowy ład wzorem dla pederastów

uciekła energia gdzie czas honoru i dumy

 

łatwiej się sprzedać móc się pochwalić

zarobiłem a ty ile masz szans

naprzód schizofrenię pcha otępiały świat

 

nie zapomnę swojej tożsamości

znam imiona przodków są tutaj wśród nas

 


fatalny+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Yaro
Yaro 15 maja 2021, 15:08
ciekawe:)
przysłano: 15 maja 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca