kiedy przyjdzie dzień ten

Zygmunt Ryznar

kiedy przyjdzie dzień ten
i zawołasz mnie
powiem moim wierszom
aby zeszły ze mną
do łodzi mej

 

na drugim brzegu
na przystani
wiersze każę czytać
duszą i wargami

 

a one strofy
jak ptaki pofruną
w nowy dzień lepszy
nim w  cień zapomnienia
się przesuną ...
 

Zygmunt Ryznar
Zygmunt Ryznar
Wiersz · 17 maja 2021
anonim