hen patrzają gdzie te wszystkie łąki zielone
perliczki malowane pod niebosy wychwycone
i krasnalim nalewomy
cudowianki wam wtulomy
i przesmyki kolorowe
skoro ranki głaskom sowe
koteczkami przywdziewamy
własne dzbanki ochrzczę mamy
i cukierów dorzucimy
skoro wianków w włos rzucimy
i ltianiem uśpiochamy
przewdziewamy co schowamy
i Miłości mi tu graj
u lu laj - laj laj laj
i przezornym wać o sianie
wychodź proszę w mym bałwanie
i suń do reniferów
płyń wielorybim i z kamieni wiemy wsio i rybim
co piłę gro i ho a choj Jo!
Suwaj Dunaj, siadaj turlaj się w wannie
przychadzaj się do mnie w Pannie
co promyczki słownie słommnie mo Mnie ***
Dawid "Dejf" Motyka