Literatura

wyśnić marzenia (wiersz)

Yaro

zadłużyć się w tobie
jak wtedy pierwszy raz
iskier blask w oku kwitł

 

pocałunki nie zmywać ich
dotykać smakować czuć
bicie drgania serc

jakby świat kończyć się miał


zasnąć w ramionach mych
śnić przez wieki śnić

wyobrażam sobie świat
po drugiej stronie gdy zabraknie nas

 

w pamięci sen
nie kończy się
niech płynie my z nim
na słowach sprzed lat

 

wiecznie przez bramy wieczności
pośród ogrodu z gwiazd
kosmos jest mały


sen przepiękny pragnijmy śnic
by ziściły się marzenia
przenigdy nie budźmy

niech będzie nasz świt


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 21 maja 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca