​ Miłości Raj...

Sercem Ku Wiośnie

I: Gdy nie masz już sił, a Twój Świat się nie domyka jak drzwi,

niczym powieka otwieraj mi usta swoje,

abym i ja za swoje dni, Wyczekał się co i Twoje:

 

Gdy świat Twój się zamienia w rozkosz oceanów

pomykasz włosem o aksamit pachnących tu kasztanów

płonącym Aloesem, z wietrzystym niebo skłania wersem

a' Orchideę błogo spoglądam się: Ciebie Mój aż:

zazielenianej w traw, od włosów i liści, ptak co wrzosom powiewa

zauroczonym w dziecinnym Świecie jak Ja.

o poezji w flakonim dobijającym o' skroni:

i okien wszystkich mórz szerokiem:

i przeszłym w zdarzeniach:

po oku znów chowasz swą Wszystką twarz:

jakże prze miłym w spojrzeniach

skrywa słowa ku w zapomnieniach

Tak śpiewa w snach:

 

Dawid "Dejf" Motyka

 

Oceń ten tekst
Sercem Ku Wiośnie
Sercem Ku Wiośnie
Wiersz · 27 maja 2021
anonim