to po co mi tu wracać:

Sercem Ku Wiośnie

gdy mama serce proszę: 


nieme odbłyski: i czułe szepty;

odblaski nawet z kołyski,

szafirowe nagrania

słoneczników zadania

 

otworzone serca aż dwa

spoglądnięte za wczas

w owczej wyobraźni

kochającej* się maźnij:

 

czekoladkowy z zakrapiania

z wód czystości wytrwania

płomienniej się wznosi zorze

o rosi zahacza się za pól:

i wybacza polarnej

 

przeniosę was wszystkich do moich traw

do moich pantofli

które słodziej o nosi się i młodzi

przeniósł bym cię:

teraz już wiem;

 

Kocham Cię co słodko se śpi:

przynoszę tu całe Mi: Jaki chce

przeniosę cię:

i tylko proszę,

tak proś:

 

sekundę za dwa, zaledwie, zadania twe zdania;

piorunem to zamknę litania się;

nie boim pozazdrościć cię:

za prości, zbyt w kości:

 

możliwie, są spokojni,

szumią się; niby lasem potrafią,

przesuwający się w czas, a wie:

uspokajający Nas czas:

 

i kładę się już spać:

już trzeba lulu la: :

 

słodziej zaśpiewam ci:

ty zaśnij: może, podusią brzmi:

trzymaj się za rączkę mnie:

pokochaj: i Mamę chcę:

 

i drzewo znów witać tu,

płomieniem zaświtać,

i siadaj: tu rosnę w zadania:

niebo serduszko do Mi:

 

Dawid "Dejf" Motyka

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Sercem Ku Wiośnie
Sercem Ku Wiośnie
Wiersz · 27 maja 2021
anonim
  • Sercem Ku Wiośnie
    _________________________________________________

    bród:



    a ty teraz ćpaj i gub się za nic z nie potrafienia

    boś kłamać się wolał i kraść, z lenia

    za czyjeś do z bólem stracenia

    które to wielką pracą było i jest:

    za 20 kilo co dziennie twe puste cześć



    psycholi i materialistów do stracenia;- wzgardzenia,

    poniżenia;- jak jeden szczegółowy strzał!



    Tak, od niechcenia; Dejf, - Pozdrawia.

    · Zgłoś · 3 lata temu