Literatura

narodzę się na nowo (wiersz)

Yaro

 

zburzone przydrożne przystanki

wspomnienia wakacyjne

pierwsze wino śmiech igraszki

 

 

niedopowiedzeń naciągam noc

 

wzdycham czas przemknął

pomiędzy myślami niespodziewany

 

wracam w głowie miejsce mam

 

drewniane ławeczki niemalowane od lat

 

nieśmiałe pocałunki

 

pamiętam ich smak

 

pierwszy papieros piwo na trzech

 

w reklamówkach klej

wkroczyć z ciekawości  w sen

 

zabawa że świat jest przeciw nam

 

 

teraz odkręcony kran

 

na ekranie chłam

 

gender mniejszości niedola

 

wolność kolorowa

 

kobiety nie urodzą urodzę się sam

 

 


niczego sobie 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
marzena
marzena 5 czerwca 2021, 13:52
Wyrzuć to na ekranie chłam, tak będzie lepiej :) tak sądzę.
Yaro
Yaro 5 czerwca 2021, 21:10
bo chłam
przysłano: 2 czerwca 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca