Literatura

nieużywane egzeplarze nie tylko konstytucji (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

Mieszkam w kraju statystycznie podejrzanym:
Zardzewiałe katarynki grają marsza
niedokładnie w sobie zakochanym.
I tyle nam wszystkim wystarcza.

Rozpędzamy chmury wybuchem śmieszności:
Każdy Napoleon na tyle jest wielki,
że przez dziurkę w kluczu widać brak miłości,
Którą czas spakował w liście do butelki.

Mieszkam w miejscu, ale się nie cofam:
ryby śnięte płyną z prądem zapatrzenia
bo im wolno wierzyć, że można nie kochać.
I tyle.
Na dzień dobry.
I na do widzenia.

 


wyśmienity 2 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 3 czerwca 2021, 12:48
Zgrabny !!
marzena
marzena 5 czerwca 2021, 13:49
Ładnie :)
przysłano: 3 czerwca 2021 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
continuum
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca