w księgach Jungli

Sercem Ku Wiośnie

czułemu Sercu, nie można zakrywać

czułym szeptom pytają się z wrzosem 
za pięknych chwil pragnieniem wybywać
rozkochiwaniem się z czułych ciszy w dłonie 

 

i ptaków dogonił, podrzucając swe łzy 
które tak błogo pamięta, radując się, boś Ty:  
Konwaliowe drzwi, ukoronowane w księgach 
zapachem poezji, dziecinnie są czule, Jacy Ty 

 

proszę me Moje Sercem wołaniem przynoszę: 

zanoszę swe naszyjniki na dnie morza skraplaniem
wydostań odkryty czar, bez owijania w zapominanie
jedyny, własny wstań, od Mojego z: przeniku kochaniem 

 

Dawid "Dejf" Motyka

 

Sercem Ku Wiośnie
Sercem Ku Wiośnie
Wiersz · 4 czerwca 2021
anonim