irokez

Jacek JacoM Michalski

idę drogą starego hipisa

albo młodszego pankowca

słucham the beatles na przemian

z dead kennedys

mam tyle powodów

nie zaprzątam sobie głowy

bilet jest w jedną stronę

a trawa rośnie prosto

 

do góry

 

młodzi mają butelki i kamienie

znowu

nie wierzyli że wolność jest darmo

w każdej głowie

dlatego trzeba za nią płacić

nic nowego

ci od wartości niezaprzeczalnych

najbardziej kochają łańcuchy

na cudzych nogach

 

powtórka z powtórki

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 5 czerwca 2021
anonim
  • Konrad Koper
    Widzę głębszy sens !

    · Zgłoś · 3 lata
  • Aktywista
    punkowca
    niestety, wolność nie jest za darmo... uczy o tym historia powszechna
    za darmo jest pierdolenie Kopera

    · Zgłoś · 3 lata