Literatura

Wszystko jedno (wiersz)

Arcadius


Dzień czy noc
Raz trzeba wstać a drugi leżeć
Jeśli pada zabrać parasol
Albo poczuć zatopienie w żalu
Żadnych gwałtownych skrętów
po prostu nic
Twarz obejrzana nie przynosi
nowych linii ani rysów
Wchodzenie i wychodzenie
Kroczenie po drogach pajęczych
Ukrywanie w kufrach
Herbata albo kawa
Picie lub jedzenie
Brak nowego przypływu

 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 5 czerwca 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca