Literatura

Nobliści (wiersz)

Yaro

niektórzy Nobliści
wypowiadać się nie powinni
mówią że nie oni są winni
tylko system totalitarny

 

nad Wisłą zabłysło od złotych myśli


we Włoszech słowa padły w gazecie
czyści nasi Nobliści podano po linii

ludzie rzucają w nich ich słowami
są sprzecznością z prawdą
 bronią lewaków z całych sił

 


słaby 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 6 czerwca 2021, 17:55
Poezja to "oczyszczenie". A tu brudy...
Yaro
Yaro 7 czerwca 2021, 20:46
moja poezja bywa brudną jak ktoś pluje mi w twarz
przysłano: 6 czerwca 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca