Literatura

ostatni zastrzyk na dziś (wiersz)

Yaro

takie są zastrzyki
gdy zaszczepią wszystkich
będą szczepić nieboszczyków
mam żyletki by się pociąć

 

wodzą mnie za nos
mówią oglądaj telewizję
przestań się oglądać
inni są winni tylko popatrz
bez znaczenia dla świata
masz jedno życie
przeżyj je jak film w kinie
przeżyj je do końca

 

gdy lekarstw zabraknie
wirus do wnętrza się wkradnie
zacznę umierać
zbyt mało czasu by się pozbierać

 

wodzą mnie za nos
mówią oglądaj telewizję
przestań się oglądać
inni są winni tylko popatrz
bez znaczenia dla świata
masz jedno życie
przeżyj je jak film w kinie
przeżyj je do końca

 

odchodzę gdzieś daleko
za horyzontem jest bezpiecznie
ukryję nas w podziemnej ciszy
spokojem okryje nas gaśnie dzień

 

wodzą mnie za nos
mówią oglądaj telewizję
przestań się oglądać
inni są winni tylko popatrz
bez znaczenia dla świata
masz jedno życie
przeżyj je jak film w kinie
przeżyj je do końca

 


słaby 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Yaro
Yaro 12 czerwca 2021, 20:49
już mnie nie oceniaj nie życzę sobie
Konrad Koper 12 czerwca 2021, 22:26
To zablokuj !! Ja zablokowałem, by być obiektywnym !!
Konrad Koper 13 czerwca 2021, 09:18
Nie przepraszam- ale będę tylko pozytywnie oceniał. Często będę milczał. Ty też skomentuj - zostawiłem " komentarz" - zgoda ?!
Yaro
Yaro 13 czerwca 2021, 09:30
żartuję - żart
Yaro
Yaro 13 czerwca 2021, 13:57
uzasadniaj swoje komentarze Konradzie
przysłano: 10 czerwca 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca