Fortuna

Konrad Koper

Piękna rzeka- srebrna wstążka,

oddziela pola, lasy, łąki.

Szum fal też komponuje się.

 

Niżej fale rzucają nieszczęśnikiem.

Wir topi go.

Ryk rzeki zagłusza krzyk.

- Egzystencja…

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 12 czerwca 2021
anonim