po co zmiany

Yaro

ciemne kroczą zmiany
świat się nie zmienia
człowiek szuka nie odnajduje

 

efekt cieplarniany bardziej chłodny
efekt motyla równocześnie
w kropli słonej zachowany

 

ciągle pandemia szczepienia
pozmieniane daty ostatnich lat
każdy pędzi mówią pokój

 

lecz niestety pacyfiści
jak kotlety na talerzu sztuczne
goście na przyjęciu aktorskie miny

 

sztucznie w każdym miejscu
umieramy pomalutku
powoli na współistnienie

 

czeka mnie miłość jeśli
odnajdę serce pośród
medycznych odpadów

 

po co nam zmiany na lepsze
dobrze że mamy siebie
w tej małej wiosce

 

kochamy Polskę
po prostu za nic

 

Oceń ten tekst
Yaro
Yaro
Wiersz · 16 czerwca 2021
anonim