ciemne kroczą zmiany
świat się nie zmienia
człowiek szuka nie odnajduje
efekt cieplarniany bardziej chłodny
efekt motyla równocześnie
w kropli słonej zachowany
ciągle pandemia szczepienia
pozmieniane daty ostatnich lat
każdy pędzi mówią pokój
lecz niestety pacyfiści
jak kotlety na talerzu sztuczne
goście na przyjęciu aktorskie miny
sztucznie w każdym miejscu
umieramy pomalutku
powoli na współistnienie
czeka mnie miłość jeśli
odnajdę serce pośród
medycznych odpadów
po co nam zmiany na lepsze
dobrze że mamy siebie
w tej małej wiosce
kochamy Polskę
po prostu za nic