Literatura

Widmo (wiersz)

Konrad Koper

Zobaczyłem szary statek,

wyłaniający się zza mgły.

W nim płynęli piraci,

sprzymierzeńcy i porwani.

 

 Słyszałem śpiew, lament, jęki

oraz tykanie zegara.

( Znajdował się pod kabiną.)

 

Po chwili mgła przysłoniła

statek, odgłosy ucichły.

Mój zegar wskazuje trzecią.

( Zamiast wybijać dwunastą.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
3EYE
3EYE 19 czerwca 2021, 23:36
podoba mi się, dlaczego dwunastą?
Konrad Koper 20 czerwca 2021, 14:08
Dlaczego nie...
przysłano: 19 czerwca 2021 (historia)

Inne teksty autora

Piekło
Konrad Koper
Misja
Konrad Koper
Pierwszy wykład
Konrad Koper
Poezja nieraz …
Konrad Koper
Logiczna baśń
Konrad Koper
Kula…
Konrad Koper
Orzeł
Konrad Koper
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca