krótki wiersz do poprawki

Grzesiek z nick-ąd

Już nie trzeba szczęściu ciszy,
milczeliśmy ze dwa lata
jak grzebienie w domu łysych
którym warkocz ktoś zaplata
 
Już nie trzeba nam spokoju,
milczeliśmy przez pół życia.
No a ludzie? Oczko stroją
co odpadło temu misiu.
 
Już nie trzeba nam człowieka,
przemilczmy całą resztę.
Jeśli kocha to poczeka.
Jeśli czeka to niech będzie...
 

 

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 20 czerwca 2021
anonim