Zając w różowej czapce

Konrad Koper

Jestem zającem,

noszę różową czapkę.

Nic nie szkodzi,

że wyglądam śmiesznie.

 

Ludzie często widzą świat

w biało – czarnych kolorach,

ja lubię różowy.

 

Potrzebują oni czarnych dziur,

by wyobrazić sobie niedorzeczność.

Mi wystarczy wnętrze czapki.

 

Ludzie oddzielili naukę od magii,

drugą gardzą.

A ja nie chcę świata szufladkować.

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 1 lipca 2021
anonim