Literatura

wiem kim jesteś (wiersz)

Yaro

jesteś 

lekarstwem w pełne szarości dni 

przyciągasz skroplonych nas 


jesteś 

ciepłem niewinnych rączek 

w białej miseczce pełno ich 

niewyraźnie patrzę w oczy miłości 

ktoś tutaj okłamuje 


jesteś 

katem odbierasz odpowiedzi 

na niewygodne pytania 

dokąd mnie prowadzisz 

drogą kłamstwa drogą zabobonu 


jesteś 

schizofrenią w kimś innym niż ja 

dobro zło wpisane w współistnienie 

blisko siebie w tańcu odmiennych ciał 


jesteś 

synem zatracenia fałszywym prorokiem 

Syn Boży chrzci ogniem 

ostatnich niezaszczepionych 


jesteś 

bliżej słowa wywrotnico 

zakrzywiony rzeczywistości pejzaż 

szczepionki uratują świat 

zły skostniały pusty grób

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 2 lipca 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca