Z gór

Konrad Koper

Góry rozdzierają niebo,

wysoko Pan rzuca

i ukazuje przepaście…

 

Schodzimy spokojniejsi

i widzimy nad doliną,

snujące się mgły.

 

Marzymy, Bóg zapalił fajkę pokoju.

 

 

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 3 lipca 2021
anonim