Świętą

Sercem Ku Wiośnie

pośród zgliszczy palm

i naleśników rozciągniętych u mamy
pośród porzuconych traw
wielbłądy znanych

 

pośród zapomnianych pałeczników
rozciąganych żywym potem
za tym własnym z całuśników 
Sercem uwikłanem 

 

moim wzniosłym zastyganem
oczętom spojrzałbym owczym Jagniętom
następnym razem, Panem

 

Dawid "Dejf" Motyka

 

Sercem Ku Wiośnie
Sercem Ku Wiośnie
Wiersz · 4 lipca 2021
anonim