Literatura

Boże ciało (wiersz)

abc

 

 

Co się z nim stało
 
że nie przystąpiło progu  
biskupiego pałacu w którym mieszkają 
modlący się dla hajsu  
 
która małpa podskoczy Panu
używającemu mediów
do komunikowania się 
 
ale nie brylującego na salonach 
influencerów 
zarabiających na reklamie szajsu  
 
Boże ciało poszukiwało miejsca 
gdzie by spoczęło 
było bezdomne i wiecznie głodne 
 
ale chała śmierdziało moczem 
a nie sakralnym kadzidłem 
która woń nie była miła mu
 
przebywało z dziadami kalwaryjskimi 
udawało kramarza 
włóczyło się z pijakami 
 
było wielokrotnie internowane 
w szpitalu psychiatrycznym 
za to że jest bogiem 
hamulcowym czasowstrzymywaczem

wyśmienity 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 6 lipca 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca