Literatura

Modlitwa (wiersz)

abc

 

Dopuść Panie moją modlitwę

do uszu swoich

proszę bym jeszcze ten linoryt ciągnął

mógł wyrazić tych będących na pograniczu

odrzuconych i pominiętych

nim dołączę do niegdysiejszego

grona artystów co pomarli

i nikt o nich nie słyszy o Szamanie

Kaziku i Waflu

 

Proszę Ciebie o dodatkową porcję czasu

bo jestem w drugiej połowie życia

wiem że zaskwierczę jak krzew gorejący

to będzie bolało ale ile warte jest

przebudzenie i słowo człowieka

chorego na schizofrenię

 


wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
abc
abc 6 lipca 2021, 22:49
ibb.co/0cv93d8
przysłano: 6 lipca 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca