wrócił król Popiel
razu pewnego
myszy go zjadły
co za człowieka
który zdradza
ława szeroka publika czeka
nie pozwólmy się opluwać
w nas krew szlachecka
opuszczony wrak Tupolewa
prawdy się doczeka
kundel szczeka i narzeka
elita komusze dzieci
wyjadły kartofle z ogniska
czarne malowane ryje