*** (bukiety kwiatów polnych I)
sen jest tym, jak Ty, że
chciałbym również położyć się bardzo sennie
również chciałbym okna zamknąć i zatrzasnąć
obok Ciebie popłynąć bezkarnie bezsennie cieleśnie
moim piórem wymościć to gniazdo
i nagością powiedzieć tak swarnie i także w dotyku
i poszaleć na pewno i za żadną cenę
chciałbym dotknąć jak nigdy przenigdy
i za żadne pieniądze
i za żadne skarby …
i za cholerę
i za nic w świecie dźwigać Ciebie na moich ramionach
jak świat światem moim ciałem tak wiele dziwnego dokonać
chciałbym nigdy być nigdy w życiu
także za Chiny ludowe
i za żadne skarby świata się wraz z Tobą po moim trupie rozkładać
za nic w świecie chciałbym z Tobą porozmawiać …
chciałbym w tym świecie z Tobą porozmawiać
28 maja, 2021
------------------------------------
fotografia z Internetu: Facebook