*** (bukiet kwiatów polnych II)
ten mikroklimat nadaje luz
względy zachwytu można przełamać
serdeczne ciepło przypiąć jak sznur
a środowisko przecież harmonia
przyjaźń w relacji do letnich chmur
można łańcuchem zamknąć na sza
humory lata to bratnia dłoń
humorki lata czasem deszcz zmywa
zagrzmi dobitnie pogoda psia
a familiarność wśród lipców bywa
spłynie po liściach w zieloną więź
kiedy wiadomo przygarnie dłoń
to środowisko letniego sza
pięknej pogody letniej przyjaźni
więzi wspólnoty ciepła i dnia
cień nocny stroi beztroskie względy
wśród intymności czeka do dna
wraz z łaskawością kropelek ros
30 czerwca, 2021
Andrzej Feret
-------------------------------------
fotografia z Internetu Facebook