znów zaplątam się o szczęście II
- kontynuacja ***(znów zaplątam się o szczęście)
zabaw się ze mną na wesoło
albo po prostu nie rób nic
wygramy przecież wspólną radość,
albo do jutra no to cześć
zabaw się ze mną, nie na smutno
będziemy razem jabłko gryźć
albo wyciskać sok z szampanów,
lub z pomarańczy też sok pić
poznamy życie jeszcze bardziej
me pocałunki moją złość
może też będzie niepoważnie
będziemy się dla siebie śmiać
i pokażemy nasz charakter
doświadczeń powiesz wiele dla mnie
a ja odpowiem tak i tak
i… żadnego nie nie będzie przy mnie
zabierz się ze mną bezpowrotnie
do jutra albo nawet tam i gdzieś
gdzie powiesz jeszcze nie raz do mnie
nie będzie jutra tego cześć
powiesz mi wreszcie, że mnie kochasz
ja nigdy nie poszukam drzwi
wyjmę w drzwiach klucz porzucę słowo
to proste wiemy no to cześć
a przyznać trzeba będzie więcej
nie straszny dla nas taki świat
i jak bym miała straszyć więcej
zgasimy światło no to brać
chciałabym mówić doświadczeniem
czy taką kochać zawsze chcesz
proszę mi powiedz, nie dręcz więcej
bo jeśli kochać całą weź
zabawmy razem się tak trzeba
powiedz, że będziesz no to już:
i wyprawa ekspedycja
i wędrówka zawsze śliczna
trochę rajdu wiano tak
i pejzaże wciąż na tak
i zwiedzanie pobieranie
w zamęt myśli wyszukane
kombinacja owszem, że
jeszcze więcej no to bierz
zawsze miłe wciąż szalbierstwa
owinięte w posag szczęścia
owinięte w pół na pół
w tą piosenkę przecież wiesz
długie nogi usta chętne
tak… ja nie kłamię też potrafię
nie potrafię ależ tak
długie nogi usta szczere
ja nie kłamię razem wiemy
28 czerwca, 2020
Andrzej Feret Andrzej Feret | Facebook
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
fotografie z Internetu: obrazy Fatima Tomaeva Gabelini & Sergey Bessonov: Facebook
https://www.facebook.com/andrzej.feret.56/posts/361492201980803