gdy zabraknie czasu

Yaro

zapłakał Bóg, 

stworzył cud istnienia, 

 

 

życie układa karty 

na białym obrusie sumień, 

a ty wybierasz, 

nie zawsze tę właściwą. 

 

nagle brakuje czasu, 

nie ma szans na naprawienie błędów, 

biegniesz, lecz siły już nie te. 

 

choroba zmienia obraz dni , 

przeliczasz tabletki na minuty, 

gdy zostawisz wszystko, 

odejdziesz duchem młody jak dziecko. 

 

wycierpieć trzeba wiele, 

by spocząć na brzegu 

wśród zielonych pastwisk

 

Yaro
Yaro
Wiersz · 19 lipca 2021
anonim