***(bukiet kwiatów polnych VII)
będę autostopem taką mam nadzieję
ty szarpiesz tęsknoty mnie tęsknota ścina
szarpiesz nie przestawaj ja próbuję kręcić
szukam rym do „Łąki” gdy przyjdziesz łąkowa
a wiara absurdu czyż wiarą mnie żywić
kiedyś miałem wiarę dziś do piekła wołam
rym szukam do „Łąki” kiedy cię zobaczę
szukam szukam szukam i nie chcę przestawać
i powiedzieć kocham i chcę z Łąką bywać
przecież kochać muszę gniewny bez początku
i sądny gdy przyjdziesz kiedy końcem skreślisz
wiersze o więzieniu Ty śródziemnomorska
ja śródziemnomorski
my - ziemskie tęsknoty - nawiniesz we włosy
czegoś będzie żal a czegoś brakować
gdzie nie trafisz myślą tam będę się łączył
i z łąką łąkowa … do rymu zaśpiewasz
znajdę rym do „Łąki” - dziś jest szkoda gadać …
3 lipca, 2021
Andrzej Feret : Andrzej Feret | Facebook
---------------------------------------------
fotografia z Internetu : Facebook