***(bukiet kwiatów polnych VIII)
Ty na nie a ja na tak
zabrało nas na amory
jak zawszy a Ty jakoś siak
i w nic mi się dziś nie wierzy
nie wierzy mi się nie pomaga
kolory co się kręcą w oku
łza co się wkręca bo wypada
zapytam szczerze:
może przejdziemy inną drogą –
poszukam rymu do zielona:
zielone oczy
zielone włosy
zielony sygnet na paluszku
zielone spoty
i zielone stopy
uda zielone – pośladki też zielone
a postawię na zielone:
włosy i oczy
i na rymy do zielonego
wciąż kolorku – zielona Ty
też wieczorkiem – zielony wieczór
i zielone wino …
a gdy tymczasem prócz zieleni
serce z bólu się wciąż sączy
sączy się sączy i wciąż krwawi
może postawię nowe żagle
niech wieją duchy dla tęsknoty
niech spacerują pawie …
ha, ja jestem wiatr
śródziemnomorski
a ty okrętownia – ja kapitan?
bo lubisz pozakręcać włosy
i lubisz kota podotykać
czarnego jak noc bura
i lubisz palcem wkręcić
nie powiem więcej
też kolorki
i kolorowe mieć też zdjęcie
w odcieniu zielonego malachitu
a skutek:
w zielone gramy aż do końca
3 lipca, 2021
Andrzej Feret : Andrzej Feret | Facebook
--------------------------------------------
fotografia z Internetu : Facebook