Miasto w nocy

Konrad Koper

Zgasły latarnie, żarówki…

 

Giną aleje i skwery.

A także wieże, świątynie…

Potykam się o człowieka.

 

Ciemność zabrała nadzieję.

Los nawet nie dał mi świecy.

 

 

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 23 lipca 2021
anonim