Lament o kobiecości

kryptonimjm

Śmiertelna materia

Symbioza kości, organów i mięsa

Rozpruta przez sępy padlina

Skażona od samego poczęcia

 

Jestem kobietą

Za wszystkie grzechy serdecznie żałuję!

....

 

Owoc pożądania bliźniego

Wodzący na pokuszenie jestestwem

Moje ciało jest dla was szarlatanerią

Po zmroku zaś nabożeństwem

 

Jestem kobietą

Boże miłościwy, pozwól a odpokutuję! 

...

Nieuchwytne piękno stworzenia 

Z brudnej gliny w czystym akcie ulepione

Niezachwiana symetria 

Tego co we mnie złe i zduszone

 

Jestem kobietą

Jeśli moje łzy świat nawrócą, zapłaczę

kryptonimjm
kryptonimjm
Wiersz · 28 lipca 2021
anonim
  • Mithril
    ...świat homofobów w oparach mizoginii ma to w dupie

    · Zgłoś · 3 lata