Literatura

Mam dom z cegły brunatnej (wiersz)

francobasquiat

 

Mam dom z cegły brunatnej jak krew tętnicza.

Zabrali mi dom, gdy mnie w nim nie było.

Nie mam domu z cegły brunatnej jak krew tętnicza zabudowanego.

Płacze za domem mym co jak krew moja, z tętnicy płynąca miał cegły.

Coście zrobili, z moim ceglanym domem?

Odpowiadajcie mi natychmiast, wy mordy zdradzieckie!

Nie odpowiadacie?

Zdrajcami jesteście.

O tak wam powiem, obrzuce was obelgami najgorszymi i się okaże kto komu winien jest haracze.

Teraz spływa mi po ramionach barwa tętnicza.

W głowie mrowienie czuje, bladne na mej skórze.

Powoli opadam, na brudnej od cieczy pościeli.

I zamykam oczy...

W tęsknocie za mym domem co cegły miał jak ta krew tętnicza,

Zasypiam w agonii


fatalny 1 głos
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 1 sierpnia 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca