***(bukiet kwiatów polnych XIV)
z chwili dopuszczam ciebie bez ostrzeżenia
a dlatego że mam się poddać trendom
płynność dla siebie samej jest delikatna jak pocałunek
gdy na świat przyszedł – tak po prostu
zwyczajnie standardowo i czy bez przyczyny i bez powodu
Alice mi powiedziała, że kobieta zawsze wie kiedy
całuje prawdziwie – albo kocha albo nie kocha
i bez przyczyny nie ma silnej kobiety –
albo kocha albo nie kocha – a w świecie mężczyzn są wtedy pytania
całować i całować ją bardzo delikatnie
i w tym momencie Alice robi się ciut bardzo jak wosk
możliwość porażki jest pytaniem za swoją cenę
bez ostrzeżenia – naprawdę! super być kobietą
a może Alice to wszystko wymyśliła
ciebie miłość i ideały – bo Alice to dojrzała kobieta
zdeterminowana i niezależna od tzw. powinności
tak – jest fajnie być niezależną i upartą na przeciw przesądów
bóg wie raczyć czego bezpodstawnie – ot tak – po prostu
najbardziej łatwo? jest być kobietą która kocha
i ma do zapłacenia nie za własne ideały
zdyscyplinowana i bardzo dojrzała
i wie że o wiek mężczyźnie nie chodzi
Alice mnie pyta – która wie najbardziej że miłość
jest wolna od przesądów jak dojrzała najbardziej czego chce
i Alice ma tą świadomość że facet ma zapłacić
za świadomość wszystkiego –
Alice wie czego chce
i wie że wszystko ma swoją cenę – a bez przyczyny?
w windzie ją spotkał – ten facet – naprawdę? tak
i pocałował niesłusznie – tak Alice twierdzi
i poza stereotypem i tak zwyczajnie
wie ona – Alice - że wszystko to jej własne wybory …
6 lipca 2021
Andrzej Feret : Andrzej Feret | Facebook
----------------------------------------------
fotografia z Internetu : Facebook