niedostatek

Lucky Person

w życiu nie liczy się to co mamy

choć przecież to co mamy 

powinno być najważniejsze

jak dzieci

jak żony, mężowie

psy, koty

nasze matki i ojcowie

dziadek i babcia

banalna prawda

której nikt nie przestrzega

poprzez niedostatek

czego?

co tu się dodaje

a co się odejmuje

co jest początkiem 

co końcem

(punkt zwrotny)

jest późno kawa w dłoni 

paruje na zimne powietrze

twoje oczy są takie spokojne

jesteś pięknem

właściwie nie wiem czemu

ze mną jesteś

nie mogę uwierzyć w to szczęście

i właśnie wtedy ja coś ty coś

mówimy do siebie nie pytając 

nawet

coś o mieszaniu rzeczy niepomieszalnych

jakbyśmy byli dla siebie 

niczym więcej niż wymianą

niepotrzebnych słów

nie odzywamy się potem do siebie

co tu się dodaje

a co odejmuje.

Lucky Person
Lucky Person
Wiersz · 6 sierpnia 2021
anonim