***(bukiet kwiatów polnych XV)
dla mnie va banque nie oznacza czerwone
- zielone
bez kalkulacji na ruletce
nie dawaj co masz więcej i jeszcze
nie dawaj
jeśli zapragniesz to dawaj jeszcze
dla mnie miłość znaczy to Ty
znaczy to Ty i nic więcej
jak mam zaufać swojej fortunie
jak mam powiedzieć słowo szczęście
nie kalkuluję na świetle czerwonym
ja czekam zielonego
dawać nie dawać a co masz dla mnie
ja mam siebie jakiego pragniesz
jak kłamstwem jestem kiedy pragnę
jak noc pamięci – czy kiedyś wyschnę?
wiedzieć nie wiedzieć prawdę jak lepszy
jak lepszy w złamane żebro
wiedzieć być wiernym milionem serc
nawet gdy Ty masz być wierną
bo moja miłość to znaczy kochać
to znaczy że Ty na zawsze
każdym z osobna - Ty wiesz jak kocham
tak kocham jak byłem zawsze
wiedzieć nie kłamać – to moja miłość
nawet gdybyś przyniosła czerstwa
ze szczęścia we łzach mówię dzień dobry
jak Ty zawsze mówiłaś
dla mnie jest miłość święta w ofierze
bo znaczy kochać - bez kłamstw w czerwonym
dawać co nie mam – a mam co pragniesz
i dla mnie miłość jest święta
6 lipca, 2021
Andrzej Feret : Andrzej Feret | Facebook
------------------------------------------------
fotografia z Internetu : Facebook