Literatura

Chmielu (wiersz)

Yaro

Chmielu to gość
opuścił Łódź
by zamieszkać na brzegu

 

spojrzał
na Bukowe Berdo Bieszczad
na Połoninie brakło tchu
śpiewał głęboko tak na zastanowienie

 

nim rozwinął skrzydła
anioł zabrał go do nieba

 

płakało Niebo
płakała Ziemia

 

szkodą wielką pożegnać dobrego człowieka

niech mu sprzyja niebo


uklęknę prze figurka świętą

 

pójdę dalej

 

opowiedzieć historię o człowieku co
pod swetrem ukrywał dobre serce


(bard Przemysław (Chmielu) Chmielewski zm.2017 roku)

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 11 sierpnia 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca