już czyste kamienie

Irena Świerżyńska

jak zwykle w dolinie

tli się ostatnia nadzieja

 

podnosi

i jeszcze daleko do nieba

 

błoto już suche odpada z kamieni

i dalej potok  zmywa naloty

 

fala już czysta 

uniesie

pomoże

 

przytrzyma...

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 13 sierpnia 2021
anonim