kolory bigosu

Irena Świerżyńska

w kotle wszystko się gotuje

każdy swoje nuty tworzy

 

dosmaży

doprawi

 

ostro

słodko gorzko

i z kolcami wirują kolory bigosu

 

i taca paruje

i oczy  - być może

 

za płotem...

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny 1 głos
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 14 sierpnia 2021
anonim