Zdenominowane Życie
ostre niczym
włócznia Przeznaczenia
w starym konfesjonale
puchnie od nowych grzechów
Pod gotyckim niebem
milczeniem dotyka ciszy
gdy spłoszona myśl
na pomoście sumienia
dziękczynnej pokuty
wyparowuje łzą
Ukrzyżowanego