Literatura

nie stać nas na bunt (wiersz)

Yaro

człowiek omamiony zmianami
młot i sierp z nowym logiem


na ramieniu znamię

nie bywam prorokiem
z czasem widzę więcej

nic mnie nie zdziwi


opętany świat człowiek zły

 

zniszczyć co się da
pa para wycięty las
będą meble deski na szalowanie
papier biurokracja
potrzebna jak kurwie majtki

 

sprzedać siebie to jest fajne
sprzedać za lepszy los
nadszedł czas destrukcji

 

wyjdź na ulicę i krzycz
lecz nie ma o co się bić


ratuj duszę
ratuj honor

 

ogień w nas
na wodzie dym

 


dobry 4 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 15 sierpnia 2021, 21:27
Odkrywczy i porażający !! Tak pisz.
Mithril
Mithril 17 sierpnia 2021, 19:21
...alogiczne dyrdymały
przysłano: 15 sierpnia 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca