z naszych narodzin

Sercem Ku Wiośnie

i w wszystkich zgodach, pociechach 

otwierasz moje wszystkie drzwi i bramy
czym prędzej do domu wróć abym żył i był godnym mu

 

następnych dni, nie będziemy liczyć
zawsze pamiętać wartości w sny

 

powiedź czemu, czy można zabierać ci mi

 

napisz, co skrywasz na ustach swych w sercu mych 
nici zaplatamy

 

o jasnym garnuszku i patelniach po troszkę

 

i mocnych z uszków i czosnkiem owocnem

 

nimi się splatamy

 

zagąszcz wisi mi za dniem ku swego Ojczyma i pra swemu

 

czym wyżej tym bliżej zacnemu

 

Dawid "Dejf" Motyka

 

Sercem Ku Wiośnie
Sercem Ku Wiośnie
Wiersz · 16 sierpnia 2021
anonim