Literatura

Nadchodzi (wiersz)

Yaro

w cierniowej koronie

zdobi ramiona szata purpurowa

 

 

jesteś królem nad królami

królestwem nie jest stąd

 

niesiesz światło w dłoniach

wiatr we włosach sierpień

 

ze zbóż smak chleba

 

słodki smak owoców lata

w sercu wiara pozwala przetrwać

 

zielenią oplecione żywopłoty

w bezmiarze niezmieniony

 

przynosisz nadzieję na nowe niebo

lepszą od tej co znam ziemię

 

jestem wolny głębiej w sercu

bo mówisz do mnie wielbię Ciebie

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 17 sierpnia 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca