Literatura

ludzie pragną krwi (wiersz)

Yaro

 

ludziom trzeba dać teatr

więcej krwi więcej zarzynania

ludzie chcą chodzić do teatru

 

z kartą dużej rodziny

otrzymane pięćset plus

wystarczy na film Vegi

 

ważne żeby chodzić gdziekolwiek

tam gdzie zaprowadzą nogi

gdzie dostajemy na to by się zabawić

 

dlaczego nie ma kasy na ojca

parę groszy na rozrywkę

choćby takie męskie granie

stanie za sklepem

picie piwka w bramie

 

nie

stary nie dostanie

musi pracować na nie

 

ludzie pragną oglądać

Koloseum gdzieś na świecie

Afganistan zanurza się we krwi

oszukany przez tych co są wybrani

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 17 sierpnia 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca