przysiadłem przy drodze
topornie strugany
na dłoni wspierając
głowę zatroskaną
i patrzę na drogę
dziwiąc się losom
dokąd was ludzie
wasze nogi niosą
idziecie bez celu
wokół kwitną głogi
a świat podzielony
pyłem polnej drogi
Choczewo 14-06-2021