w pyle drogi

Piotr K.

przysiadłem przy drodze
topornie strugany
na dłoni wspierając
głowę zatroskaną

 

i patrzę na drogę
dziwiąc się losom
dokąd was ludzie
wasze nogi niosą

 

idziecie bez celu
wokół kwitną głogi
a świat podzielony
pyłem polnej drogi

 

Choczewo 14-06-2021

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 4 głosy
Piotr K.
Piotr K.
Wiersz · 18 sierpnia 2021
anonim